32% van ons leven besteden we aan werken. Maar 20 tot 25% van de werkenden werkt bevlogen. Hoe kan dat dan?

In een blog op de site van De moeiteloze Zorgmanager uit 2012 (https://www.moeitelozemanager.nl/werken-met-plezier/) lees je dat we ongeveer 32% van onze kostbare tijd in ons leven besteden aan werken. Dat is een derde! En toch doet maar zo’n 20 tot 25% van de beroepsbevolking bevlogen werk. Werk waar je enthousiast van wordt en veel energie van krijgt. Hoe komt dat dan?

“Ik zit mijn tijd wel uit” of “Ik gooi mijn oude schoenen niet weg voordat ik nieuwe schoenen heb” zijn opmerkingen die ik regelmatig hoor. Loslaten van een bepaalde mate van zekerheid (bijvoorbeeld inkomen) lijkt vaak de reden dat mensen geen stap zetten. Het brengt onzekerheid met zich mee. Het kan gewoon heel spannend zijn. Gelukkig kun je daar hulp bij krijgen.

Om een duurzame keuze te maken begin je bij de basis. Wie ben je? Wat zijn je aangeboren kwaliteiten? Waar kom jij voor uit je bed? Wat zijn jouw normen en waarden? Als je dat scherp hebt kun je vervolgens kijken wat voor werk daarbij past.

Die stappen kan ik je mee helpen door het maken van de #Heyjij scan. Een unieke methode die op zeer simpele wijze blootlegt wie jij bent. Want hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Met dit zelfinzicht ben jij straks in staat keuzes te maken die bij jou passen zodat je die 32% met voldoening kunt invullen. Durf jij dat aan?