Een Topteam levert Topprestaties!

Trots kwam hij uit zijn formule 1 wagen. Esteban Ocon heeft even daarvoor voor het eerst een formule 1 race gewonnen! Hij rent uit zijn wagen richting “zijn Team” en knuffelt ze stuk voor stuk. Daarna springt hij Fernando Alonso om de nek die de 1e plek van Ocon met hand en tand heeft verdedigd door Hamilton lang genoeg achter zich te houden. Wat een moment!

Bij Formule 1 races vind ik het vieren van een overwinning met het team een van de mooiste momenten. Van de Fysio tot de Constructeurs. Iedereen wordt gewaardeerd om zijn/haar bijdrage. Het is een overwinning van iedereen waarbij ieders talenten bewust worden ingezet. En zo ontstaan dus topprestaties.
In het bedrijfsleven is dat niet anders. Een topteam zorgt voor topprestaties. Toch zijn er nog heel veel bedrijven die hier niet bewust mee bezig zijn en daarmee heel veel potentieel niet benutten. Zonde!

Het is nooit te laat om hier mee te beginnen en de aangeboren talenten van jouw medewerkers in beeld te brengen. Niet met een vluchtige gedragstest maar met een gedegen programma van een aantal maanden met focus op de aangeboren (dus niet aangeleerde) talenten van jouw medewerkers zodat je ze daar ook bewust op kunt inzetten. Win-Win en de weg naar Topprestaties!

Het goede nieuws is dat de Provincie Drenthe hier ook een duurzame inzetbaarheidssubisidie voor heeft. Ik vertel je er graag meer over.

(foto van www.motorsport.com)