Het geheel moet kloppen!

Zondagochtend bij Foxsports ging het over de aanstelling van de nieuwe bondscoach. Het lijkt erop dat Frank de Boer op dit moment kandidaat nummer 1 is.

De presentator merkte op dat Frank de Boer nou niet bepaald een people manager is. Ronald de Boer (niet geheel objectief in deze😉) beaamde dit en zei dat dit op te lossen is door in de samenstelling van het stafteam te zorgen voor voldoende mensen die die kwaliteiten wel hebben. Letterlijk zei hij: “In elke organisatie moet je elkaar kunnen aanvullen, dus kijk dan voor wat type erbij moet”.

In de praktijk zie ik bij veel bedrijven dat daar nog te weinig naar gekeken wordt. Vaak zie je veel mensen van hetzelfde type of met dezelfde kwaliteiten. Je laat dan een ongelofelijk (menselijk) potentieel liggen omdat je niet vanuit verschillende invalshoeken naar zaken kijkt, letterlijk de 360 graden blik mist. Dat vergroot het risico op minder productiviteit en effectiviteit, meer communicatiestoornissen en ook op minder werkplezier.

Want naast die people manager heb je iemand nodig met visie, iemand die zorgt van innovatie, iemand die goed kan organiseren, zorgt voor structuur etc… Als alle kwaliteiten aanwezig zijn en ook daadwerkelijk gebruikt worden kun je als team topprestaties neerzetten. Het geheel moet kloppen!