Hoe bind en behoud jij je medewerkers?

Tijden veranderen. In veel sectoren is er een tekort aan medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan de ICT, Zorg, Onderwijs maar ook aan de Accountancy. Jan-Bart Bouwmans schrijft er op www.icm.nl over in een column. Talenten van medewerkers benutten wordt daardoor belangrijker dan ooit!

De komende 6 jaar moeten er naar verwachting nog 2 miljoen banen worden ingevuld! 2 miljoen… Je kunt je voorstellen dat dit ook betekent dat er getrokken wordt aan je beste mensen. Wil je niet bij ons komen werken? Het binden, boeien en daarmee behouden van je medewerkers wordt belangrijker dan ooit! Maar hoe doe je dat? In het artikel worden 10 opties gegeven. Ik pak er 1 uit die wat mij betreft een hele belangrijke kern raakt:

Investeer in Talentmanagement! Achter dat functieprofiel zit een persoon met vaak nog niet benutte Talenten. Breng samen met je medewerker die Talenten in beeld. Hoe kun je die inzetten binnen je bedrijf? Wat zou je medewerker willen? Waar wordt hij/zij gelukkig van? In functieprofielen staat vaak dat bepaalde ervaring een pre is maar het ontwikkelen van je talenten zou wat mij betreft daar juist MOETEN staan. “Het is een pre dat je je Talenten gaat ontwikkelen bij ons!”

Wat krijg je daar voor terug? Een betrokken medewerker die met meer energie en enthousiasme zijn/haar werk doet, daardoor productiever en effectiever wordt zich minder snel ziek meldt en uiteindelijk ook minder snel weggaat. Het is niet ingewikkeld maar je moet het wel doen.

Link naar artikel: https://lnkd.in/ekvAWgNE

 #training #coaching #bevlogen