“Ik zie wel hoe het loopt” is er niet meer bij!

“Ik zie wel hoe het loopt”, “Wie dan leeft die dan zorgt”, “Ach het zal allemaal wel loslopen”. “Talenten? poeh… geen idee”

Zomaar wat opmerkingen die ik regelmatig hoor voorbij komen als het over werk gaat. Ook in mijn tijd bij de Rabobank kwamen deze opmerkingen weleens voorbij. Inmiddels ben ik zo’n 6 jaar uit dienst en als je ziet wat er binnen die organisatie is veranderd in de afgelopen 6 jaar dan is dat nogal wat. Op je 19de bij de Rabobank beginnen en afscheid nemen op de pensioendatum… ik heb die collega’s ook gehad maar die worden steeds zeldzamer… en daar is Rabobank geen uitzondering in natuurlijk.

Het hele werkveld verandert enorm. Bepaalde banen zijn verdwenen en nieuwe banen en richtingen zijn weer ontstaan. Denk alleen maar eens aan de ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden met Blockchain. En wat is er ongelofelijk veel gebeurd in de afgelopen 1,5 met door Covid. Vooral het online kanaal heeft zich daardoor enorm ontwikkelt. Het gaat hard… heel hard!

Ontwikkeling is altijd belangrijk geweest maar in de huidige tijd 10x belangrijker geworden om inzetbaar te blijven in het arbeidsproces. Dat zit hem in kennisopleidingen maar ook zeker in persoonlijke effectiviteit. Dat betekent stilstaan bij jezelf. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? Wat wil ik? Past dit bij mij en/of wat past dan bij mij?

Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je nu ineens moet switchen van baan maar stilstaan bij waar je staat, wat je talenten zijn en hoe je toekomst eruit ziet qua werk voorkomt dat je straks een keer verrast wordt. “Ik zie wel hoe het loopt” is er niet meer bij.

Wil je hier eens verder over sparren kan dat altijd vrijblijvend met koffie! Plan een afspraak via de afspraak button bovenin het scherm!

#training #coaching #bevlogen