Programma’s voor teams

‘Teamwork makes the dreamwork!’ Dat hoor ik vaak. Veel teams leven nog niet op die roze wolk. Zo makkelijk is het niet om als een team te functioneren. Je hebt te maken met verschillende mensen die allemaal hun talenten, kwaliteiten, valkuilen, en uitdagingen hebben. Ook heb je te maken met verschillende stijlen van leidinggeven. Zie daar maar eens een geoliede machine van te maken die elke dag productief en effectief werken, barsten van de energie en enthousiasme, weinig ziek zijn en zo zelfsturend mogelijk werken. Toch is die roze wolk bereikbaar voor elk team en heeft het enorme effecten op de resultaten van je organisatie! Wil je weten welke effecten? Lees dan verder.

Wat levert teamwork dan op?
Wat zou er gebeuren als je de aangeboren talenten en kwaliteiten van iedere medewerker bewust zou benutten? Dat teamleden elkaars talenten, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen goed kennen zodat die bewuster ingezet worden? Dat je als leidinggevende teamleden stimuleert die aangeboren talenten en kwaliteiten verder te ontwikkelen? Je werkt daarmee aan de bevlogenheid van het team. Lees hier wat bevlogenheid betekent en wat het verschil is met tevredenheid. Poeh.. Waar zal ik eens beginnen want dat levert nogal wat op voor de resultaten van je organisatie.

Wat dan?

Onderzoek wijst uit dat teams en organisaties die werken aan bevlogenheid bewezen succesvoller zijn. In cijfers*:

  • Tot 37% minder verzuim
  • Tussen 25% en 65% minder verloop onder personeel
  • 22% hogere omzet
  • 21% meer productiviteit
  • 41% minder kwaliteitsgebreken
  • 10% hogere klanttevredenheid
  • Tussen 25% en 65% minder veiligheidsincidenten
    *onderzoek door Taylor Protocols. Cijfers zijn gemiddeldes.

En verder?
Minder ruis in de communicatie en een toffe werksfeer waar ruimte is om jezelf te zijn. Niet omdat het moet maar omdat dit mag. Teamleden pakken veel sneller daadwerkelijk persoonlijk leiderschap over zichzelf en nemen verantwoordelijkheid in het team en de organisatie.

Ja dat willen wij ook!


Dat snap ik. Boek dan snel een kennismakingsgesprek via onderstaande knop. Ik heb een aantal programma’s, waaronder het werken in teams met Heyjij, maar eerst wil ik jullie leren kennen en samen kijken wat jullie willen bereiken voordat ik daar een programma op leg. Het programma is een middel, niet een doel op zich. De programma’s die ik bied hebben het typische “Johan van Tiel DNA”. Praktisch, concreet en zonder poespas. No-Nonsense! Één ding beloof ik je nu al. Vanaf de eerste sessie ervaar je groei op weg naar die roze wolk.


LEES HIER MIJN privacyverklaring.