Programma’s voor teams

Hoe haal ik het maximale uit mijn team? Hoe kan ik mijn beste medewerkers boeien en binden aan mijn organisatie? Herkenbare vragen? Mooi! Ik heb daar programma’s voor. Lees verder als je meer wilt weten.

Briljant teamwerk!
‘Teamwork makes the dreamwork!’ Dat hoor ik vaak. Veel teams leven nog niet op die roze wolk. Zo makkelijk is het niet om als een team te functioneren. Je hebt te maken met verschillende mensen die allemaal hun talenten, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen hebben. Ook heb je te maken met verschillende stijlen van leidinggeven. Zie daar maar eens een geoliede machine van te maken. Toch is die roze wolk bereikbaar voor elk team en heeft het enorme effecten op de resultaten van je organisatie.

We leven in een tijd waarin er meer banen zijn dan mensen, wordt er flink getrokken aan je beste mensen. De keuze is reuze! Hoe kun je je beste medewerkers dan toch blijven binden en boeien en behouden voor jouw organisatie? 1,2 miljoen Nederlanders kampen met bovenmatige stress klachten en wekelijks verschijnen er artikelen over de hoge werkdruk die wordt ervaren. Hoe voorkom je dat jouw medewerkers uitvallen? Wist je trouwens dat de nationale zorggids heeft uitgezocht dat preventief investeren in burn-out klachten maar een fractie kost van reparatie achteraf, namelijk 5%…

De oplossing is simpel. Investeer in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers. Van reparatie achteraf naar preventie vooraf. Je werkt daarmee meteen aan de bevlogenheid van je medewerkers en je team. Lees hier wat bevlogenheid betekent en wat het verschil is met tevredenheid.

Wat levert dat op?
Poeh… dat is nogal wat. Onderzoek wijst uit dat teams en organisaties die werken aan bevlogenheid bewezen succesvoller zijn. In cijfers*:
• Tot 37% minder verzuim
• Tussen 25% en 65% minder verloop onder personeel
• 22% hogere omzet
• 21% meer productiviteit
• 41% minder kwaliteitsgebreken
• 10% hogere klanttevredenheid
• Tussen 25% en 65% minder veiligheidsincidenten
*onderzoek door Taylor Protocols. Cijfers zijn gemiddeldes.

En verder?
Minder ruis in de communicatie en een toffe werksfeer waar ruimte is om jezelf te zijn. Niet omdat het moet maar omdat dit mag. Teamleden pakken veel sneller persoonlijk leiderschap en nemen verantwoordelijkheid in het team en de organisatie.

Ja dat willen wij ook!

Dat snap ik. Boek dan snel een kennismakingsgesprek via onderstaande knop. Eerst wil ik jullie leren kennen en samen kijken wat jullie willen bereiken voordat ik daar een programma op leg. Het programma is een middel, niet een doel op zich. De programma’s die ik bied hebben het typische “Johan van Tiel DNA”. Praktisch, concreet en zonder poespas. No-Nonsense! Één ding beloof ik je nu al. Vanaf de eerste sessie ervaar je groei op weg naar die roze wolk.