Waarom investeren in duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid bewezen maar oplevert dan het kost!

Het was afgelopen week de week van het Werkgeluk. Hoe passend is het dan dat ik vanochtend samen met loopbaancoach Caroelien Prins en Diem Do van CodeGorilla (sociale onderneming/opleider in ICT) een presentatie mocht geven voor Ondernemend Emmen.

Door Corona wordt er meer nadruk gelegd op omscholing en het thema duurzame inzetbaarheid. Hier zijn interessante subsidies voor beschikbaar. Landelijk maar ook regionaal.

Alsl je het over werkgeluk en duurzame inzetbaarheid hebt heb je het ook over bevlogenheid. Helaas investeren veel bedrijven nog niet in de bevlogenheid van medewerkers. Nu is het nog te vaak reparatie achteraf (denk aan burn-outs maar ook aan het vertrek van je beste medewerkers ). Eerst moet er iets vervelends gebeuren voordat dit een thema wordt.

Bedrijven die hier wel in investeren zien dit direct terug in o.a een fors lager ziekteverzuimpercentage (tot 37% lager), hogere productiviteit (22%) en tot 65% minder verloop onder je personeel. In plaats van reparatie achteraf naar preventie vooraf. Een veel duurzamer systeem.

Maar hoe dan? En wat is bevlogenheid? Ik vertel je er graag meer over. De investering voor dat gesprek? Een glas water.. Waar wacht je nog op?

Wil je de presentatie ontvangen? Stuur even een bericht.