Weet jij wat jouw aangeboren talenten zijn?

“Door met de uitkomsten van de scan aan de slag te gaan, heb ik een enorme groei mogen doormaken. Het heeft me veel inzicht in mezelf gegeven en ik heb handvatten waar ik echt mee verder kan. Ik doe nu de dingen waarin ik mijn talenten kan benutten en waar ik (veel) energie van krijg.”

Dit kreeg ik terug van een ondernemer die ik de afgelopen maanden heb gecoacht. Even stilstaan bij wie je bent als mens, welke Talenten je van nature in je hebt, welke valkuilen daarbij horen en wat je concreet kunt doen om je Talenten beter te benutten.

De #Heyjij scan is een fantastisch middel om je persoonlijkheid in beeld te brengen. Waarom? Het is geen gedragsscan maar een persoonlijkheidsscan en daarmee veel minder een momentopname. Het geeft een helder en concreet beeld wie je bent zonder poespas, grafieken en toelichtingen die je toch nooit meer leest. Wat uit de scan komt is diep van binnen nooit een verrassing. Ik ga je echt niet vertellen wie je bent en dat je verbaast achterover slaat! Het zit er al en je weet het, alleen is het vaak niet scherp meer.

Wat ik vooral zie gebeuren is dat mensen die de scan doen het “Nu” vergelijken met de uitkomsten van de scan en van daaruit vaak zien dat we, zonder het te weten, wat afdrijven van wie we zijn, veel taken doen waar ze niet gelukkig van worden en/of de Talenten die je van nature hebt niet volop benut. Laat in die talenten nou precies je plezier en enthousiasme zitten. Overigens zien we ze niet altijd als Talenten omdat het zo bij ons hoort dat we het eigenlijk normaal vinden.

Als je je daar weer bewust van bent kun je vrijwel direct groeien door concrete keuzes te maken, wordt je productiever en effectiever in wat je dagelijks doet en bovenal enthousiaster en vrolijker.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 100 mensen met de scan kunnen helpen. Een groot aantal daarvan hebben met een paar kleine aanpassingen nu veel meer werkplezier, zijn minder vaak ziek, werken beter samen en hebben meer begrip voor elkaar. Anderen maken radicale keuzes in hun carrière. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze veel gelukkiger zijn geworden. Wanneer start jij?