Ik help mensen, organisaties en teams hun talenten te ontwikkelen.

Ik ervaar zelf elke dag hoeveel energie het geeft als je je aangeboren drijfveren, talenten en kwaliteiten inzet en daardoor effectiever, productiever en gelukkiger bent. Dat gun ik jou en jullie ook. En ja…. dat kan zeker. Oh ja? Ja! Daarom help ik mensen, organisaties en teams productiever en effectiever te worden door die talenten en kwaliteiten te benutten. Groeien van tevredenheid naar bevlogenheid. Of het nu gaat om jou alleen, een team of een organisatie dat maakt niet uit. Met de nadruk op helpen. Zonder eigen wil is het tijdverspilling. Dan wordt het trekken en duwen. Leuk hoor dat je heel veel kunt. Maar wie je bent is veel belangrijker. Als je dat als uitgangspunt hanteert heb je de eerste stap al gezet. En ik heb goed nieuws…. Je hoeft niet te veranderen, alleen maar te ontwikkelen.

Ik begin met het stellen van heel veel vragen, van simpele tot bloedirritante vragen, confronteer en rebelleer waar nodig en waardeer wat er al is. Daarna zet ik een programma op met het typische Johan van Tiel DNA. Praktisch, concreet en zonder poespas. Deze impactvolle programma’s helpen jou of jullie: na te denken, reflecteren, relativeren, in kansen te denken, talenten en drijfveren te zien en te waarderen, te lachen, te doorbreken, er bovenuit te springen en vooruit te kijken. Het is een proces van ontdekken en groeien, stap voor stap. Daarom is het ook geen training of een sessie. De werkvormen die ik daarbij inzet zijn geen trucjes, maar lekker praktisch toepasbaar zodat je direct groei ervaart. Wie ik? Ja jij en jullie!

Dit levert heel veel op! Komt ie… meer productiviteit en effectiviteit, een hoger zelfvertrouwen, persoonlijk leiderschap en dus verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en/of de organisatie, plezier, passie, lef, energie, trots, een fors lager ziekteverzuim, je beste mensen blijven langer plakken, hogere klanttevredenheid, minder veiligheidsincidenten en het kan zelfs leiden tot meer omzet en winst.

En specifiek voor het onderwijs: bevlogen docenten die meer bereiken met studenten en studenten die leren de leiding te nemen over hun eigen ontwikkeling en daarmee bouwen aan zelfvertrouwen. Niet omdat de docent zegt wat te doen maar omdat ze gestimuleerd worden dat zelf te ontdekken. Van sturen naar coachen. Tot slot helpen we ze bij het ontdekken van wie ze zijn, Waar hun talenten liggen en waar ook niet. Wel zo handig als je keuzes moet maken.

Organisaties, teams en mensen die werken aan bevlogenheid zijn bewezen succesvoller.

Waar wacht je eigenlijk nog op?

Durf jij deze uitdaging aan te gaan met jezelf, je team of je organisatie? Dan werk ik graag samen. Durf je dat niet aan? Dan kun je beter een gewone training gaan volgen.